SENESTE NYT

Følg os på Facebook

Ukraine-Denmark Humanitarians

2 months 3 weeks ago

Ukraine-Denmark Humanitarians

2 months 3 weeks ago

Johan var idag i Go’morgen Danmark for at fortælle om det fortsatte arbejde for og i Ukraine - og ikke mindst om behovet for at organisationer som Ukraine-Denmark Humanitarians modtager økonomiske bidrag.

Ukraine-Denmark Humanitarians

5 months 2 weeks ago

Support our work - support the ukrainian population. Donate by transfer, PayPal, card or MobilePay

Ukraine-Denmark Humanitarians

5 months 3 weeks ago

Støt vores arbejde i de mest udsatte områder i Ukraine. Vi sender mad og medicin helt frem til dér, hvor behovet er størst. Vi er tilstede!

Ukraine-Denmark Humanitarians

6 months 1 week ago

Her er en af de mails vi får ind fra Ukraine, så det rygtes at vi hjælper hvor, der er behov. Vi sikrer at hjælpen når helt frem!

Del, del, del, vi har brug for din hælp! ❤️

Ukraine-Denmark Humanitarians

6 months 1 week ago

Krigen i Ukraine koster tab af menneskeliv, der kunne have være undgået

Et knebelpres (også omtalt som årepres eller tourniquet) er et medicinsk førstehjælpsmiddel til midlertidigt at standse blødninger i kroppens ekstremiteter.

Hospitaler i Ukraine har appelleret til det internationale samfund om at hjælpe med at give hundredtusindvis af tourniquets, et livreddende medicinsk udstyr, som i øjeblikket ikke er tilgængeligt for dem. Frivillige fra Ukraine-Denmark Humanitarians, Glia og Makershelp arbejder sammen for at producere mere end 100.000 livreddende tourniquet til Ukraine.

En humanitær enhed mellem ukrainske og danske læger baseret i Ukraine, hjulpet af internationale frivillige, har formået at skaffe råmateriale, sikre logistik og sikre fremstilling i Ukraine af det kritiske medicinske udstyr.

De samlede omkostninger ved at få en tourniquet i hænderne på den ukrainske befolkning er cirka 5 euro/enhed. Din hjælp er nødvendig for at skaffe materialer, finansiere fremstillingen i Ukraine før den distribueres til befolkningen lokalt.

Der er brug for hjælp til at skabe opmærksomhed om denne vigtige sag og for at indsamle midler så hurtigt som muligt for at redde liv.

Foto: Glia

Ukraine-Denmark Humanitarians

6 months 1 week ago

Ukraine-Denmark Humanitarians bringer bl.a. medicin og medicinsk udstyr ind i Ukraine. Læs her om hvordan en af turene gik. I sidste uge transporterede frivillige fra Ukraine-Denmark Humanitarians en ladning af forbindingsudstyr, medicin og andet medicinsk udstyr fra Danmark og hele vejen over grænsen til Ukraine, hvor det blev bragt frem til et mål nord for Lviv og afleveret til videre transport frem til Kyiv og de områder, der er hårdest ramt af kampe. Mark, der var med på turen, fortæller: ”Det var et stort ansvar at køre rundt med sådan en last, for medicin er dyrt og let at sælge videre og misbruge hvis det kommer på afveje. Så det var vigtigt for os at køre hele vejen og aflevere nødhjælpen direkte til vores samarbejdspartnere. Til gengæld kunne vi også se taknemmeligheden i deres øjne over at der faktisk var nogen som havde trodset den usikre situation og var kommet hele vejen ud til dem med hjælpen – at de ikke var blevet glemt”, forklarer Mark, der selv er tidligere udsendt soldat. Undervejs fik holdet motorproblemer, ligesom der også opstod problemer ved grænseovergangen, hvor situationen lige nu er kaotisk. Men en opringning til det ukrainske indenrigsministerium fra Johan i Kyiv i Ukraine løste også dét problem, fortæller Mark: ”En af de overordnede grænsevagter kommer hen til os. Han siger, at han har fået at vide hvem vi er og hvad vi skal, og har åbenbart besluttet sig for at følge med os ind i landet for at sikre mod yderligere forsinkelser så vores hjælp kan nå frem. Så med politieskorte i Ukraine, fik vi udstyret frem så hurtigt frem som det nu er fysisk muligt”, slutter Mark, efter at være kommet velbeholden tilbage til Danmark. Den næste sending med medicin og andet udstyr til Ukraine er allerede under forberedelse.

Ukraine-Denmark Humanitarians

6 months 2 weeks ago

Status fra Kyiv med Johan Høgh fra Ukraine-Denmark Humanitarians om behovet for hjælp.

Vi forbereder netop nu transport af flygtninge inde i Ukraine og etablerer transitsteder.

ukrainedenmark.org

Ukraine-Denmark Humanitarians

6 months 3 weeks ago

Puk Damsgård fra DR var med Johan rundt i Kyiv, hvor noget af den medicin, vi bringer fra Danmark til Ukraine, blev leveret på et hospital. I Ukraine-Denmark Humanitarians gør vi alt, hvad vi kan for at få bl.a. medicin helt frem til der, hvor behovet er.

Se hele DR Horisont her: www.dr.dk/drtv/se/horisont_-med-nattoget-til-kyiv_304583 eller den lille del med Johan efter den søde dame i videoen her 🙂

Hjælp os via ukrainedenmark.org

Ukraine-Denmark Humanitarians

6 months 3 weeks ago

Status update fra Johan Høeg i Kyiv 140322/1

Ukraine-Denmark Humanitarians

6 months 3 weeks ago

Se TV-2 Fyns indslag om de 3D-printede årepresser som Ukraine-Denmark Humanitarians bidrager med at få frem til krigszonerne.

Ukraine-Denmark Humanitarians

6 months 3 weeks ago

Danske 3D-printere redder liv i Ukraine-krigen - et projekt som UDH er en del af... Helt ny udnyttelse af 3D-printere producerer livreddende nødhjælpsudstyr til Ukraine, og Ukraine-Denmark Humanitarians sikrer hurtig transport til krigszonen. Under coronapandemien opstod et akut behov for kritisk vigtigthospitalsudstyr i mængder der langt overstegen. Som svar på denne udfordring opstod et netværk af danske brugere af 3D-printere, som i en kombination af privatpersoner og virksomheder i samlet flok kastede deres printere ud i at masseproducere visirer der blev brugt som værnemidler. I dag findes de såkaldte 3D-printere ikke kun på specialiserede fabrikker, men har også fundet vej ind i mange danske hjem, hvor de indtil nu primært har været hobbyprojekter og til fremstilling af nyttige småting i hverdagen. Men med udbruddet af krig i Ukraine og den medfølgende humanitære krise med et uoverskueligt antal syge og sårede er ideen om at printe livreddende udstyr opstået igen, og derfor har Michael Lysgaard sammen med en række privatpersoner og virksomheder på under en uge etableret den internationale organisation ”MakersHelp”, der lige nu skal levere årepresser, der kan stoppe livstruende blødninger, til den ukrainske befolkning og hær. ”Det går meget stærkt lige nu og i dag (søndag 13. marts) har vi måske fået 300 nye medlemmer i netværket, så vi nok er oppe på at råde over 1.000 printere eller mere”, fortæller Michael Lysgaard, der håber på at første forsyning på 500 årepresser kan afsendes til grænsen mellem Ukraine og Polen inden for en uge. Transporten udføres af Ukraine-Denmark Humanitarians i samarbejde med andre organisationer, der med deres kendskab til lokalområderne og i samarbejde med de ukrainske myndigheder sikrer at hjælpen når hurtigst muligt frem til de hårdest ramte områder. Fremtidens nødhjælp er 3D-printet På længere sigt forventer Michael Lygsgaard at etablere MakersHelp som en selvstændig humanitær nødhjælpsorganisation, der med

Ukraine-Denmark Humanitarians

6 months 3 weeks ago

Status fra Johan Høeg i Kiev 130322/1

Ukraine-Denmark Humanitarians

6 months 3 weeks ago

Støt Ukraine-Denmark Humanitarians! Bliv medlem af foreningen.

Kontingent er 100 kr. om året

ukrainedenmark.org/bliv-medlem/

Ukraine-Denmark Humanitarians updated their cover photo.

6 months 3 weeks ago