Tourniquets

Desperat mangel på årepressere (tourniquet) i Ukraine

Krigen i Ukraine koster tab af menneskeliv, der kunne have være undgået.

Et knebelpres (også omtalt som årepres eller tourniquet) er et medicinsk førstehjælpsmiddel til midlertidigt at standse blødninger i kroppens ekstremiteter.

Hospitaler i Ukraine har appelleret til det internationale samfund om at hjælpe med at give hundredtusindvis af tourniquets, et livreddende medicinsk udstyr, som i øjeblikket ikke er tilgængeligt for dem. Frivillige fra Ukraine-Denmark Humanitarians, Glia og Makershelp arbejder sammen for at producere mere end 100.000 livreddende tourniquet til Ukraine.

En humanitær enhed mellem ukrainske og danske læger baseret i Ukraine, hjulpet af internationale frivillige, har formået at skaffe råmateriale, sikre logistik og sikre fremstilling i Ukraine af det kritiske medicinske udstyr.

Dansk læge i Kyiv

“Én tourniquet er sjældent nok. Vores patienter har skader på arme og ben, og kræver adskillige tourniquets for at stoppe blødningerne. Igår havde en patient svære kvæstelser på 3 lemmer fra sprængstykker. Tourniquets redder liv, og vi mangler dem”

– Michael, Dansk læge i Kyiv

De samlede omkostninger ved at få en tourniquet i hænderne på den ukrainske befolkning er cirka 5 euro/enhed. Din hjælp er nødvendig for at skaffe materialer, finansiere fremstillingen i Ukraine før den distribueres til befolkningen lokalt.

Der er brug for hjælp til at skabe opmærksomhed om denne vigtige sag og for at indsamle midler så hurtigt som muligt for at redde liv.

Presseomtale


“Midt i orkanens øje i Kyiv er der brug for hjælp til de sårede ukrainere. Det hjælper hundredevis af danskere med for tiden ved at 3D-printe dele til årepresser, der direkte kan redde liv.”